💎 جواب کامل شبههه
هدف از خلقت انسان چیست؟
🔶 اول: فرض کنید شما تازه یک دستگاه رایانه را خریدهاید مطمئنا از خیلی امکانات آن خبر ندارید، از چه کسی باید بپرسیم که هدف از اختراع آن چه بوده و چگونه از آن استفاده کنیم؟
🔻 بهترین کسی که می تواند به ما کمک کند سازنده آن است. سازنده آن در قالب کاتالوگ روش نگهداری، هدف ساخت و کارهایی که میشود با آن کامپیوتر انجام داد را به ما ارائه میدهد.
🔻 خداوند که خالق انسان است در قرآن که همان دفترچه راهنماست هدف خلقت را به ما اطلاع داده است.
🔻 خدا در سوره بقره قبل از آفرینش انسان به فرشتگان میفرماید من میخواهم در زمین جانشینی برای خود قرار دهم: «وَإِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلَائِكَةِ إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً».
🔻 یعنی خدا میخواهد موجودی را خلق کند که به جای خودش در زمین باشد و روشن است که خلیفه و جانشین باید صفات او را دارا باشد. یعنی باید مثل خدا مهربان و بخشنده باشد، عالم و دانا باشد. البته انسان باید تلاش کند و با عقل و اختیار به این سمت حرکت کند. و به اخلاق نیکو دست پیدا کند.
🔻 رسیدن به این هدف راه و رسم ویژهای لازم دارد که از طرف آفریدگار تعیین شده است و مجموعه این روشها «عبادت» نامیده شده است.
🔻 بدین جهت، خدا در قرآن کریم فرمودهاند: «ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون؛ من جن و انس را نیافریدم، جز برای اینکه عبادتم کنند (و از این راه تکامل یابند و به من نزدیک شوند)».
🔷 دوم: از طرفی عبادت خدا و شبیه خدا شدن، جز از راه شناخت خدا و صفات خدا ممکن نیست؛ بدین جهت گاهی شناخت خدا به عنوان هدف آفرینش انسان به شمار میآید؛
🔻 انسان ← شناخت خدا ← عبادت خدا ← شبیه خدا شدن ← سعادت جاودانه
🔶 سوم: ممکن است سوال کنید که چرا اصلا خدا ما را خلق کرده خوب اصلا خلق نمیکرد؟!
🔻 حجت الاسلام قرائتی در خاطرهای میفرمایند یک جوانی آمد پیش من و گفت چرا خدا ما را خلق کرده من فقط او را نگاه کردم و جوابی ندادم چند مرتبه او سوال کرد و من جوابی ندادم بلاخره آن جوان عصبانی شد و گفت چرا حرف نمی زنید؟!
🔻 من به او گفتم به همین علت خدا ما را خلق کرده وقتی من میتوانم حرف بزنم شما اعتراض میکنید که چرا من حرف نمیزنم. یعنی چون میتوانم حرف بزنم انتظار دارید که حرف بزنم
🔻 حالا چون خدا میتواند خلق کند اگر انسان را خلق نکند ما باید اعتراض کنیم که چرا خلق نمیکند.
🔷 چهارم: اگر تمام امکانات برای شما فراهم باشد و شما درس نخوانید از شما میپرسند چرا درس نمیخوانید و اگر درس بخوانید اگر کسی سراغ شما بیایید و بگویند چرا درس میخوانید، خنده دار است.
♦️ پنجم: اگر خدا انسان را خلق نکند نقص به خداوند وارد است چون میتواند خلق کند ولی خلق نکرده.
🔶 ششم: دوباره ممکن است سوال شود که خدا چرا ما را کامل خلق نکرده که دیگر نیاز نباشد ما اینقدر زحمت بکشیم تا کامل شویم و به بهشت برویم؟
🔻 در جواب میگوییم که خدا همچین موجوداتی را خلق کرده. فرشتگان موجودات کاملی هستند که هیچ گناه و خطایی انجام نمیدهند و همیشه در یک حالت هستند.
🔻 اما انسان بهترین موجودی است که خلق شده آن هم به خاطر عقل و اختیاری است که خدا به او داده. چون انسان با انتخاب خودش میتواند به درجات بالا برسد.
🔻 انسان همیشه بین دو راهی قرار دارد و باید انتخاب کند که راه شر را بپیماید یا راه خیر را و این ارزشمند است و اگر مثل فرشتگان بود که دیگر ارزش چندانی نداشت چون فرشتگان اصلا نمیتوانند کار بد انجام دهند.
🔷 هفتم: خدا ما را خلق کرد تا استعدادهایمان را بشناسیم و در سایه بندگیش به بهترین شکل آنها را شکوفا کنیم تا هم دنیایی خوب داشته باشیم وهم آخرتی اباد داشته باشیم.
📎 #دانش_آموزی
📎 #نوجوان
📎 #پاسخ_به_شبهات
📎 #هدف_ازخلقت
«چرا تبعیض جنسیتی وجود دارد؟»
📝1_ جواب اجمالی:
🔷 تصور کنید یک پادشاهی بخواهد برایش شمشیری از طلا بسازند و بگوید من میخواهم در مبارزه با دشمن از این شمشیر طلا استفاده کنم. همین شمشیر طلا وقتی در مبارزه با شمشیر فولادی قرار بگیرد، شکسته میشود. آیا میتوان گفت چون شمشیر طلا شکست خورد، پس طلا بد است؟!
مسلما کسی این را نمیگوید. چون خاصیت طلا این است. به این خاطر کسی نمیگوید شمشیر طلا از شمشیر فولاد بی ارزشتر است. بلکه ارزش او بالاتر هم هست. ولی جایگاهش میدان جنگ نیست. بلکه جایگاهش در بالای سر پادشاه و فخر اوست.
زن و مرد هم طبق ویژگیهایی که خدا به آنها داده است، از آنها انتظار دارد. مثلا از زن انتظار ندارد که کار سنگین انجام دهد، یا وارد میدان جنگ شود و مبارزه کند. چون ویژگی و روحیهی او لطیف و احساسی است و باید مثل باران که کلوخ را نرم میکند تا زمین آماده پرورش دانه شود، مرد سخت و خشن را برای ساختن زندگی نرم میکند. یا مثل نسیم که به درختان و سبزهها شادابی میدهد با نسیم احساساتش به خانه شادابی دهد. یا مثل خورشید که به گلها گرمی میدهد به زندگی گرمی دهد.
اما مرد ویژگیاش این است که سخت و مقاوم است و در برابر خطرها و درگیریها و جنگها از زن و خانواده دفاع کند و کار سنگین بر عهدهی مرد است. چون ویژگی اوست.
📎 #دانش_آموزی
📎 #نوجوان
📎 #پاسخ_به_شبهات
📎 #تبعیض_جنسیتی
🏴 به مناسبت ایام شهادت بانوی دو عالم، حضرت فاطه زهرا سلام الله علیها 🏴
📚مجموعۀ #ریحانه_خدا ، اتّفاقی نو، در میان کتابهایی با موضوع حضرت زهرا علیهاالسلام، نوشتۀ استاد#محسن_عباسی_ولدی.
1⃣«منبع نور بهشت، خندۀ تو فاطمه» اوّلین کتاب از مجموعۀ «ریحانۀ خدا» است که دوست داره مقام ملکوتی حضرت زهرا سلام الله علیها رو به تصویر بکشه .
2⃣«بانو! اجازه»، کتاب دوم از مجموعۀ «ریحانۀ خدا»، چهارده تا درس کلیدی از سبک زندگی حضرت زهرا سلام الله علیهاست که دنیای جدیدی رو در مقابلمون به نمایش میذاره.
3⃣چه قدر به این جمله فکر کردیم که امام زمان علیه السلام فرمودن: «همانا در دختر رسول خدا صلی الله علیه و آله برای من الگوی نیکویی است»؟
«فاطمهای که تو یادمان دادی» کتاب سوم از مجموعۀ «ریحانه خدا»، دلنوشتههای مهدوی با رنگ و بوی فاطمیهست.
4⃣همۀ ما به روضههای بانو حسّاسیم.
کتاب چهارم این مجموعه سری زده به محلّۀ واژهها و چهارده مجلس، روضه به پا کرده. «واژههای خیس» رو میشه خوند و یه دل سیر گریه کرد.
⭕️ سوال
⁉️ ایام فاطمیه از چه تاریخی شروع و در چه تاریخی تمام میشود؟🔰 درباره تاریخ شهادت حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) روایات مختلفی وجود دارد و از چهل روز تا شش ماه بعد از رحلت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) بیان شده است؛ اما میان علمای شیعه، دو احتمال معتبر است: هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) یا نود و پنج روز بعد از رحلت ایشان؛ بنابراین با توجه به رحلت پیامبر اسلام(صلیاللهعلیهوآله) در بیست و هشتم صفر، بنا به روایت هفتاد و پنج روز، در مورخه سیزدهم تا پانزدهم جمادی الأوّل، شهادت حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) اتفاق افتاده است و این ایام را فاطمیّه اوّل میخوانند؛ اما بنا به روایت نود و پنج روز، شهادت حضرت(سلاماللهعلیها) در سوم تا پنجم جمادی الثانی اتفاق افتاده و این ایام را فاطمیّه دوم میخوانند.
👈 بنابراین؛ ایام فاطمیه جمعا 6 روز است، 3 روز در ماه جمادی الاول و 3 روز در ماه جمادی الثانی؛ فاطمیه اول از 13 تا 15 جمادی الاول و فاطمیه دوم از سوم تا پنجم جمادی الثانی میباشد.
❇️ شاید علت اینکه سه روز در هر ماه بعنوان ایام شهادت آن حضرت(سلاماللهعلیها) معرفی شده به این دلیل باشد که این احتمال وجود دارد ماههای قمری از رحلت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) تا شهادت حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) 29 روزه بوده باشند، حال آنکه در صورت کامل بودن ماههای قبل، روز شهادت 13جمادی الاول و یا سوم جمادی الثانی خواهد بود؛ چرا که طبق تقویم، حداکثر سه ماه قمری 29 روزه و حداکثر 4 ماه قمری 30 روزه می توانند پشت سر هم قرار گیرند.
🔶 اما در عرف، به دهه دوم جمادی الاول، از دهم تا بیستم جمادی الاول که بنا بر قول 75 روز، شهادت آن بانوی بزرگوار در آن واقع شده دهه فاطمیه اول و به دهه اول جمادی الثانی از اول تا دهم جمادی الثانی، که طبق قول 95 روز، شهادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها در آن واقع شده است، دهه فاطمیّه دوم گفته میشود.
___________
📎 #اعتقادات
📎 #راهنما_شناسی
📎 #امامت
📎 #فاطمیه
📎 #ایام_فاطمیه
#وصف_گمراهان_و_غافلان
#نهج_البلاغه
💥فَلَمْ يَنْتَفِعُوا بِمَا أَدْرَکُوا مِنْ طَلِبَتِهِمْ، وَ لاَ بِمَا قَضَوْا مِنْ وَطَرِهِمْ…
🌗پس نه از آنچه آرزو مى كردند و بدان رسيدند سودى بردند، و نه از آنچه حاجت خويش بدان روا كردند بهره اى به دست آوردند، من، شما و خود را از اين گونه غفلت زدگى مى ترسانم
✍آرى! آن ها اموال و مقامات قصرهاى پرشکوه و باغ هاى پرطراوت و خادمان و چاکرانى براى خود فراهم ساختند; به گمان اين که، ساليان دراز از آن بهره مى گيرند; اما در برابر توفان حوادث، همچون يک پر کاه از جا کنده شدند و به نقطه دوردستى پرتاب گشتند و در زير خاک هاى سرد آرميدند.
📘#خطبه_153